×

Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Tee selkäevien juureen molemmin puolin saksen terällä niskasta pyrstöön saakka ulottuvat viillot. Viiltojen tarkoituksena on irrottaa selkäevät tukiruotoineen niitä lihaksessa kiinnipitävästä nahasta. Eviä ei kannata leikata irti saksilla, koska näin osa evien tukiruodoista jää selkälihan sisään.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Vedä selkäevät tukiruotoineen irti.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Leikkaa viilto kalan nahkaan molemmin puolin niskasta rintaevien tasalle. Päätä ei leikata tässä vaiheessa irti.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Poista nahka kummaltakin kyljeltä niskasta pyrstöön saakka työntämällä peukalo selkään tehdystä viillosta nahan ja lihan väliin, jolloin nahka alkaa irrota lihaksen päältä.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Työnnä nahat ”alas” molemmilta kyljiltä, jolloin ne jäävät enää päästä ja vatsasta kiinni.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Leikkaa kalan niskasta selkäruoto poikki.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Irrota nyljetty ahven sekä sen pää sisälmyksineen ja nahkoineen käsin toisistaan yhtenä pakettina alaspäin taittamalla alun perin niskaan tehtyä viiltoa pitkin.


Ahvenen nylkeminen kalasaksilla

Voit myös leikata pyrstön irti saksilla, mutta se paahtuu etenkin pannulla paistettaessa rapean maukkaaksi herkuksi.