×

Muikun päättömäksi perkaaminen

Huom! Samalla menetelmällä voi muikun lisäksi perata päättömäksi myös kuoreen, salakan, seipin ja silakan.

Älä suomusta pyytämiäsi muikkuja. Jos muikut ovat peittyneet säilytysastiassa limaan ja irtosuomuihin, huuhdo ne ennen käsittelyä puhtaaksi pikaisesti kylmässä vedessä. Aloita muikkujen perkaaminen taittamalla niiltä niska etusormen ja peukalon välissä.


Muikun päättömäksi perkaaminen

Vaihtoehtoisesti voit leikata saksilla pään niskan puolelta ylhäältä alaspäin selkärangan läpi rintaevien tasalle, mutta ei kokonaan irti vartalosta.


Muikun päättömäksi perkaaminen

Vedä muikun päätä alaspäin kunnes se irtoaa vartalosta tuoden samalla sisälmykset mukanaan ulos.


Muikun päättömäksi perkaaminen

Aukaise muikku mahapuolelta peukalon tai etusormen kynnen, veitsenterän tai saksien avulla.


Muikun päättömäksi perkaaminen

Poista kalan munuainen sormenpään tai kynnen avulla kaapimalla. Pyyhi muikuista näkyvä veri ja lima talouspaperilla. Vältä vedellä huuhtelemista.


Muikun päättömäksi perkaaminen

Perattu muikku on valmis käytettäväksi.