×
gsdg

Haukitortillat 8 kpl

  • 1 kg ruodotonta haukifileetä
  • 1 kukkura rkl Fajitas-mausteseosta
  • 2 tl hienoa suolaa
  • 1 tuore kurkku
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 tuore chilipaprika
  • 8 vehnätortillaa (eli 1 paketti)
  • 1 purkki (200 g)
  • ruohosipulituorejuustoa
  • 8 isoa salaatinlehteä
  • 1 purkki (200 g)
  • fetajuustokuutioita suolavedessä
  • ruokaöljyä kalan paistamiseen

Paloittele ruodoton haukifilee 1-1,5 cm leveiksi kuutioiksi. Laita haukikuutiot esim. pakastepussiin ja lisää Fajitas-mausteseos ja suola. Sekoita niin, että mausteseos peittää kalakuutiot tasaisesti. Anna palojen maustua viileässä yön yli tai vähintään 6 tunnin ajan.

Ota maustuneet haukikuutiot viileästä ja kuivaa niistä ylimääräinen neste pois talouspaperin päällä. Leikkaa kurkku ja paprika hieman kalapaloja pienikokoisemmiksi kuutioiksi sekä chilipaprika ohuiksi suikaleiksi.

Paista haukikuutiot kauniin ruskeiksi ruokaöljyssä paistinpannulla ja anna niiden jäähtyä haaleiksi.

Lisää haukikuutioiden sekaan kurkku- ja paprikakuutiot ja
sekoita tortillan täytteet kevyesti keskenään. Anna täytteen maustua pannulla kannen alla noin puoli tuntia.

Levitä tortillojen päälle reiluhko kerros ruohosipulituorejuustoa ja tortillankokoinen salaatin lehti. Levitä tasaisesti sopiva määrä täytettä pitkittäin tortillan keskiosalle salaatin päälle. Älä laita täytettä aivan tortillan reunaan saakka, koska muuten se pursuaa käärittäessä ulos.

Ripottele täytteen päälle muutamia juustokuutioita.
Taita tortillan toinen reuna täytteen yli ja kääri täyte kohtalaisen tiukasti tortillan sisälle.

Leikkaa halutessasi tortillat vinosti puoliksi ja lado ne tarjoiluastialle salaatinlehtien päälle. Vaihtoehtoisesti voit kääriä ne yksitellen voipaperiin, mikäli haluat ottaa ne mukaan esim. evääksi.

Voit lisätä tarjoiluastiaan myös muita tuoreita vihanneksia, kuten tomaatti- ja kurkkulohkoja, joita nautitaan ”sormiruokana” tortillojen kanssa vaikkapa hiilihappopitoisen lähdeveden tai meksikolaisen oluen kyydittämänä.

Lisätietoja hauen käsittelystä