×
gsdg

Italialaisittain täytetty grillikuha

  • 1 kg painoinen kuha
  • hienoa merisuolaa
  • Täyte:
  • 7 aurinkokuivattua tomaattia
  • 15 isoa basilikan lehteä
  • 10 mustaa oliivia
  • 3 rkl ruohosipulisilppua
  • 1,5 rkl pestokastiketta
  • 1,5 rkl korppujauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl mustapippuria myllystä

Grillauskastike:

  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl mustapippuria myllystä
  • 1 rkl erittäin hienoksi silputtuja basilikan
  • lehtiä

Suomusta kuha ja umpiperkaa se. Aukaise kuhan ruumiinontelo selkäpuolelta, ja poista sisälmykset huolellisesti.

Puhdista ruumiinontelo ja suomustettu nahka talouspaperilla ja ripottele niiden pinnalle hienoa merisuolaa.

Valmista täyte. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja basilikan lehdet. Halkaise oliivit ja poista niistä kivet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Lusikoi täytettä kalan sisään niin paljon kuin sinne mahtuu.

Sulje selkäviilto hammastikuilla ja langalla.

Sekoita kaikki grillauskastikkeen ainekset keskenään. Sivele kuhan pinta kastikkeella.

Grillaa kuhaa noin 30 minuutin ajan muutaman kerran
välillä toiselle kyljelleen kääntäen ja samalla grillauskastikkeella sivellen. Kuha on kypsä, kun sen selkäevä irtoaa kevyesti vetämällä.

Syö kuha heti grillin ääressä sormiruokana tai tarjoa se
salaatin ja vaalean patongin kera esimerkiksi raikkaan
hiilihapotetun lähdeveden kyydittämänä.

Lisätietoja kuhan käsittelystä