×
gsdg

Juustoiset ahvenvartaat

  • nyljettyjä ahvenia
  • n. 3 dl murskattuja juustonaksuja
  • 2 tl piri piri-mausteseosta
  • 2 tl kuivattua ruohosipulia
  • 1 tl currya
  • suolaa
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • grillivarrastikkuja

Kermaviilikastike vartaille

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl kuivattua ruohosipulia
  • ½ tl piri piri –mausteseosta
  • ½ tl currya
  • ½ tl lime-pepper -mausteseosta

Valmista kastike sekoittamalla hunaja ja mausteet
kermaviiliin. Anna kastikkeen vetäytyä pari tuntia.

Ripottele ahventen päälle hiukan suolaa.
Sekoita piri piri, ruohosipuli ja curry murskattuihin
juustonaksuihin. Pyöritä ahvenet seoksessa.

Työnnä varrastikut ahventen läpi niskapuolelta siten,
että tikun kummastakin päästä saa pitävän otteen.
Lyhennä tikkua tarvittaessa niin paljon päistään, että
se mahtuu paistinpannulle.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää siihen
ruokaöljy. Paista ahvenet kauniin ruskeiksi.
Tarjoa jasmiiniriisin ja piri pirillä maustettujen Thaiwokvihannesten
kera. Koristele limetillä.
Ahvenvartaiden kanssa maistuu kermaviilikastike.

Lisätietoja ahvenen käsittelystä