×
gsdg

Kuhaseljanka

  • 500 g kuhafileetä
  • 1 l kalalientä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • (myös maustettu sopii)
  • 5 isoa perunaa
  • 2 isoa porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 200 g kuorittuja katkarapuja ja sinisimpukoita
    (tai 200 g pakasteäyriäisseosta
    sinisimpukoita, katkarapuja,
    mustekalaa ja surimipaloja)

Sekoita kalaliemi ja tomaattimurska kattilassa
ja kuumenna kiehuviksi.

Lisää pilkotut perunat ja keitä noin 5 minuuttia.
Lisää karkeaksi raastetut porkkanat ja sipuli
kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää paloitellut kuhafileepalat ja keitä noin 5 min. Silppua joukkoon persilja.

Kaada kattilaan sinisimpukat ja keitä pari minuuttia.
Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja anna niiden
lämmetä hetki. Tarkista maku.

Silppua koristeeksi persiljaa. Nokare smetanaa
seljanka-annoksen päällä täydentää sen makua.

Lisätietoja kuhan käsittelystä