×
gsdg

Lahnahampurilaiset

  • lahnamurekepihvejä
  • ruispalaleipää
  • salaatinlehtiä
  • maustekurkkuviipaleita
  • tomaattia ohuina siivuina
  • sipulia renkaina
  • salsadippikastiketta

SALSADIPPI:

  • 1 prk (200 g) salsadippiä (Pirkka)
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 1 (puna)sipuli
  • 1 punainen chili
  • ½ dl hienoksi leikattua tilliä (myös ruohosipuli käy)
  • 1 pieni maustekurkku
  • sitruunamehua, kurkkulientä tai kivennäisvettä tarvittaessa

LAHNAMUREKEPIHVIT:

  • n. 1 kg nahatonta lahnafileetä
  • 2 dl kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1,5-2 dl korppujauhoja
  • 1 iso sipuli raastettuna
  • suolaa
  • pippuria (musta-, valko- tai sitruunapippuria)
  • muita mausteita maun mukaan (tilli, curry,
    valkosipuli, ruohosipuli…)
  • voita ja/tai öljyä paistamiseen

Valmista ensin salsadippikastike sekoittamalla salsadippi
ja ranskankerma.

Lisää kastikkeeseen hienonnettu sipuli, pieneksi leikattu
chili ja kurkku sekä tilli.

Jos dippikastike on liian paksua, ohenna sitä sitruunamehulla, kurkkuliemellä tai kivennäisvedellä.

Laita salsadippi jääkaappiin maustumaan, ja valmista
sillä aikaa lahnamurekepihvit

Jauha nahattomat lahnafileet kahteen kertaan lihamyllyssä
tai monitoimikoneessa.

Sekoita kananmuna, kerma, korppujauhot, sipuliraaste
ja mausteet keskenään. Aloitusmausteiksi
sopii esim. 2 tl suolaa, ½ tl valkopippuria, ½ tl currya
ja reilusti tilliä.

Lisää joukkoon jauhettu lahna ja sekoita hyvin.
Muotoile taikina kosteilla käsillä pihveiksi, ja paista
ne voissa tai öljyssä tai niiden seoksessa pannulla
kauniin ruskeiksi ja kauttaaltaan kypsiksi. Tee ensin
pieni koepihvi, josta tarkistat maun. Lisää tarvittaessa mausteita taikinaan hyvin sekoittaen. Halutessasi
voit myös paneroida pihvit ennen paistamista
pyörittelemällä ne korppujauhoissa.

Pariloi tai paista halutessasi ruisleipäpaloja pannussa,
kunnes pinta rapeutuu. Kokoa mieleisesi
hampurilainen leipäpalojen väliin käyttämällä salaatinlehtiä, lahnamurekepihvejä, maustekurkkuviipaleita, tomaattisiivuja ja sipulirenkaita. Lusikoi päällimmäiseksi reilusti salsadippiä, ja laita hampurilaisen kansi paikalleen.

Nauti lämpimänä sellaisenaan, tai anna jäähtyä ja ota
vaikka kalaretken evääksi. Lahnahampurilaiset ovat
herkullisia myös kylminä.

Lisätietoja lahnan käsittelystä