×
gsdg

Lohiwokki

  • lohi-, kirjolohi- tai taimensuikaleita
  • 4 tl hienoa merisuolaa
  • ½ limen mehu
  • 3 rkl inkivääri & chili –dippikastiketta
    (tai thai sweet –cihilikastiketta)
  • ½ vihreä paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ punainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 1 sipuli
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pieni kiinankaali
  • ½ tl mustapippuria myllystä
  • tuoretta persiljaa
  • ruokaöljyä paistamiseen

Sekoita lohisuikaleiden joukkoon 3 tl suolaa, limen
mehu ja dippikastike. Anna maustua vähintään 15
minuuttia.

Suikaloi paprikat, kesäkurpitsa ja kiinankaali. Siivuta
sipuli ja pilko chili.

Lorauta ruokaöljyä wokkipannulle ja kuumenna pannu.
Wokkaa kalasuikaleet kypsiksi niin, että ne saavat
vähän väriä. Siirrä kalasuikaleet sivuun odottamaan.
Paista kaikki kasvikset makuusi sopiviksi. Wokkiin
kannattaa ensin laittaa hitaammin kypsyvät paprikat
ja sipulit, sitten chili ja kesäkurpitsa ja lopuksi kiinankaali. Mausta kasvisseos suolalla ja mustapippurilla.

Kääntele varovasti lohisuikaleet kasvisten joukkoon
pannulle. Ripottele päälle koristeeksi tuoretta persiljasilppua.

Tarjoa heti vaikka tuoreen patongin ja raikkaan valkoviinin tai kivennäisveden kera.

Lisätietoja lohikalan käsittelystä