×
gsdg

Marinoidut silakkapihvit

  • kg silakkafileitä
  • ruisjauhoja
  • suolaa
  • sitruunapippuria
  • 15-20 maustepippuria
  • 2 sipulia
  • nippu tilliä
  • voita paistamiseen

Marinadi:

  • 6 dl vettä
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 3 dl etikkaa

Lado silakkafileet leikkuualustalle tai pöydälle nahkapuoli alaspäin. Mausta ne suolalla ja sitruunapippurilla. Leikkaa joka toisen fileen päälle tuoretta tilliä ja nosta toinen filee päälle lihapuoli alaspäin.

Pyörittele silakkapihvit ruisjauhoissa ja paista ne
voissa kauniin ruskeiksi.

Sekoita kaikki marinadin ainekset ja kuumenna niitä
kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on
sulanut. Jäähdytä.

Lado jäähtyneet silakkapihvit astiaan. Laita kerrosten
väliin ja päälle sipulirenkaita, maustepippureita ja
tillisilppua.

Kaada marinadi pihvien päälle ja anna maustua jääkaapissa
seuraavaan päivään.

Lisätietoja silakan käsittelystä