×
gsdg

Sinappikuorrutettu uunilahna

  • 1 iso lahna
  • suolaa
  • sinappia
  • korppujauhoja
  • muutama voinokare

Täyte:

  • 2 dl puolikypsäksi keitettyä riisiä
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • 100 g purjoa
  • 80 g Amerikan pekonia
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Suomusta ja perkaa lahna. Voit myös avata lahnan
selkäpuolelta kylkiruotojen läpi ulottuvalla viillolla
alkaen niskasta noin peräaukon kohdalle. Varo silloin
katkottuja kylkiruotojen päitä, koska ne ovat terävät.
Aseta kala uunipellille ennen täyttämistä. Selkäpuolelta
avattu lahna asetetaan niin, että viilletty selkäpuoli
jää yläpuolelle. Muuten nesteet valuvat ulos
kypsennyksen aikana. Ripottele suola tasaisesti lahnan
sisään.

Tee täyte. Silppua pekoni, purjo ja aurinkokuivatut
tomaatit. Ruskista pekoni- ja purjosilppu pannulla.
Lisää joukkoon tomaatit ja riisi. Lisää kerma, ja
mausta pippurilla. Sekoita hyvin.

Lusikoi täyte lahnan sisään. Sulje viilto hammastikuilla,
tai ompele se kiinni muutamalla tikillä.

Sivele lahnan pinnalle kummallekin puolelle sinappia.
Siivilöi vielä päälle korppujauhokerros ja lisää
muutama voinokare.

Kypsennä uunissa ensin puoli tuntia 200 asteessa ja
sitten noin tunti 150 asteessa. Lahna on kypsä, kun
selkäevä irtoaa helposti vetämällä.

Koska täytetty lahna sisältää myös särpimet, lisukkeita
ei paljon tarvita. Yksinkertainen salaatti (salaatti, kurkku ja tomaatti), tumma leipä ja juomaksi vaikkapa kotikalja riittävät mainiosti.

Lisätietoja lahnan käsittelystä