×
gsdg

Täytetty savulahna kahdella tapaa

  • vähintään kilon painoisia lahnoja
  • merisuolaa

Avaa lahnat selkäpuolelta, ja poista sisälmykset huolellisesti. Huuhtele. Suolaa ne merisuolalla, ja anna suolaantua vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään jääkaapissa.

Valmista haluamasi täyte.

PAPUTÄYTE:

  • 1 dl valkoisia papuja
  • 1 dl kikherneitä
  • 1 tomaatti
  • 10 isoa basilikan lehteä
  • 1 prk (300g) salsadippiä

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua tomaatti, aurinkokuivatut tomaatit ja basilika. Sekoita kaikki ainekset keskenään

RIISIPEKONITÄYTE:

  • 1dl cashew pähkinöitä
  • 80g Amerikan pekonia
  • 1dl riisiä keitettynä
  • 100g ruohosipulinmakuista tuorejuustoa
  • 1/2 tl mustapippuria myllystä

Paahda pähkinät kuumalla pannulla. Siirrä ne sivuun.

Silppua ja ruskista pekoni kuumalla pannulla.

Lisää keitetty riisi, pähkinät ja tuorejuusto. Sekoita ja lämmitä. Mausta mustapippurilla.

Laita täytettä lahnan sisään niin paljon kuin mahtuu. Sulje lahna tarvittaessa hammastikuilla.

Savusta kypsäksi ja nauti.

Savustusaika riippuu lahnan koosta ja tulen voimakkuudesta. Noin kilon painoisten lahnojen savustusaika on n. 50 minuuttia pienehköllä liekillä.

Lisätietoja lahnan käsittelystä