×
gsdg

Välimeren muurikkalahna

  • yli kilon lahna
  • 2 porkkanaa
  • 1 pkt (200 g) herkkusieniä
  • ½ keltainen paprikaa
  • ½ punaista paprikaa
  • ½ vihreää paprikaa
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • 1 pkt minitomaatteja
  • tuoretta persiljaa

MAUSTEKASTIKE:

  • 1 sitruunan mehu
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2-3 tl kurkumaa
  • 2-3 tl rosépippuria
  • 2-3 kynttä valkosipulia murskattuna tai
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 1-1,5 dl tuoretta persiljaa
  • pieni pala appelsiinia kuorineen

Tee peratun ja suomustetun lahnan kylkiin parin sentin
välein pystysuoria viiltoja kylkiviiva ylittäen.

Sekoita maustekastike sitruunamehusta, viinistä, oliiviöljystä ja mausteista. Lisää kastikkeeseen pieneksi
silputtu appelsiinin pala.

Sivele lahnan viiltoihin ja vatsaonteloon reilusti kastiketta. Anna kalan maustua huoneenlämmössä mielellään
parikymmentä minuuttia voipaperikäärössä.
Paloittele sillä aikaa sienet, paprikat, kesäkurpitsa ja
sipuli.

Paista lahna napakassa lämmössä vihannesten
kanssa. Paistoaika on noin 20 minuuttia kalaa kerran
kääntäen. Lisää paistamisen loppupuolella minitomaatit.
Koristele lopuksi lahna persiljasilpulla.

Lisätietoja lahnan käsittelystä