gsdg
Kuhaseljanka
- 500 g kuhafileetä
- 1 l kalalientä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- (myös maustettu sopii)
- 5 isoa perunaa
- 2 isoa porkkanaa
- 1 iso sipuli
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä maun mukaan
- kourallinen tuoretta persiljaa
- 200 g kuorittuja katkarapuja ja sinisimpukoita
(tai 200 g pakasteäyriäisseosta
sinisimpukoita, katkarapuja,
mustekalaa ja surimipaloja)
Sekoita kalaliemi ja tomaattimurska kattilassa
ja kuumenna kiehuviksi.
Lisää pilkotut perunat ja keitä noin 5 minuuttia.
Lisää karkeaksi raastetut porkkanat ja sipuli
kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia. Mausta liemi suolalla ja pippurilla. Lisää paloitellut kuhafileepalat ja keitä noin 5 min. Silppua joukkoon persilja.
Kaada kattilaan sinisimpukat ja keitä pari minuuttia.
Lisää lopuksi sulatetut katkaravut ja anna niiden
lämmetä hetki. Tarkista maku.
Silppua koristeeksi persiljaa. Nokare smetanaa
seljanka-annoksen päällä täydentää sen makua.